Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Veronika Rosandić

VERONIKA ROSANDIC

Bok,Ja sam Tena. I volim te gledati. I usrečuješ me svojim videim. Ubiti nije to važno. Imam problema sa bulingom. Ja imam problem sa školom i svi me zezaju zbog toga. Imam problem sa štitnjačom pa sam malo bucmasta. Svi me zezaju za to. Nazivaju me ružnim nadimcima kao kifla,buhtla i tako slično. Imam 50 kila a trebam imati 44. Imas savjet kako da smršavim. To nije nekakav veliki buling ali meni smeta.. Imaš li savijet. Nemo ovo nigdje objaviti i nikome reći.

Tena, 11

Draga moja Tena, jako mi je žao što se tako osjećaš… Ti si jedinstvena djevojka i nikakvi nadimci i hejtanja to neće promijeniti. Malo pogledaj i analiziraj osobe koje te vrjeđaju, uvjerena sam da imaju mnogo mana i kompleksa radi kojih žele drugu osobu povrijediti kako bi sebe uzdigli. No, moraš o tome progovoriti. Predlažem da se povjeriš roditeljima, učiteljici, psihologici ili pedagogici. Oni moraju znati jer nije u redu da kroz to sve prolaziš sama. A za mršavljenje ti je najvažnija tjelesna aktivnost i kontrola unosa prehrane. Pogledaj na mojem kanalu video “kako sam sršavila” gdje detaljno kroz korake vas vodim u procesu mršavljenja. Samo glavu gore i nemoj šutjeti o svemu što te muči! Uvijek radi na sebi jer kad ćeš se ti dobro osjećati u svome tijelu nitko te neće moći povrijediti…

Veronika Rosandić