Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Ja sam još kao mala doživjela bullying, kreirale su se grupe o kojima se pričalo o meni a,u tim grupama su bile osobe koje sam smatrala bliskima. Sada je to prestalo s njihove strane još uvijek me neke osobe govore svašta o meni na internetu ali to mi je manji problem ... Bojim se proći pored ljudi jer me svi vrijeđaju,pogotovo kad trebam nešto pojesti oni ne znaju koliko sam ja taj dan jela ali opet osuđuju i rugaju se.. Ali ja sam puno vežbala da to promjenim i stvarno sam postigla rezulatae čak treniram gimnastiku ali oni mene još uvijek smatraju debelom jednako kao i prije iako ja nisam uopće ista.Ovo nije cyber bullying ali trebam pomoć...

Ana, 12

Draga Ana, žao mi je što si i ti bila žrtva bullyinga. I hvala ti što si mi se javila. Važno je da ne šutiš. Povjeri se roditeljima i starijoj osobi kojoj vjeruješ, a da sam na tvom mjestu ja bih o tome rekao i psihologici. Nemoj dopustiti njima da utječu na to kako se ti osjećaš. Svaka čast na bavljenju gimnastikom i sportom općenito. To dovoljno govori koliko radiš na sebi i samo tako nastavi. U zdravom tijelu, zdrav duh. Ako ti je jako teško možeš potražiti i stručnu pomoć od Hrabrog telefona Hrabrog telefona za djecu na broj 116 111. Javiti im se možeš i putem chata koji je otvoren svaki radni dan od 15 do 19 sati. . Samo budi ustrajna!

Dennis Domian