Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Bok neznam kako da posaljem ovo veroniki ali evo, jedan moj prijatelj mi je seksualno prjetio, slao mi je ruzne slike i rekao ako ih ne pogledam da ce me silovati tsko se nastavljalo, rekla sam tati i onda sam izbrisala njegov broj i tu aplikaciju, sve se rjesio ali prijatelj je imao 15 god a ja 11 i vise se nikad snjim nisam cula od 2019

Slomnjena, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Bilo je to u srijedu 2.9.2019 ja sam doso u skolu tamo su me svi cudno gledali ja sam se pito zas i otiso sam do svog naj frenda i pitoga sta je bilo ono sta mi je on reko je da na instagramu postoji grupa koja se zove svi mrzimo luku u koju su dodani svi sta imaju instagram u skoli tamo se sire slike mene golog ja kad sam to saznao prvo sam otiso do wc i jako sam plako i skoro sam si prerezo vene al to je sada nesto drugo. Nadam se denise da ces vidjet ovu poruku i da ces mi pomoc.

Ciberbulyng, 14

Jako mi je žao da ti se to dogodilo! Jesi li rekao o tome roditeljima? Ako se to dogodilo u školi kako pišeš onda bi trebao otići kod psihologice i pedagogice i reći im otvoreno. One će te sigurno poslušati. Osim toga možeš prijaviti i tu grupu Instagramu, ali i na https://redbutton.mup.hr/. No, svakako moraš tražiti pomoć kako se takve stvari ne bi događale u budućnosti. Moraš mi obećati da se nikada više nećeš samoozlijeđivati i da ćeš potražiti pomoć. U trenucima kad ti je jako teško slobodno se javi i na Hrabri telefon!

Dennis Domian