Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Veronika Rosandić

VERONIKA ROSANDIC

hejj Veronika, imam jedan problem. znači prije par tjedana mi se javil neki decko na snapchat i tražio me da mu se slikam polugola. ja sam naravno odbila, ali me on nagovaro i nagovaro, a ja sam stalno odbijala i blokirala sam ga. nakon par dana mi se javil na instagram i reko da ako ga ne deblokiram na snapchatu da ce bit problema. ja sam ga deblokirala i poslo mi je slike mene kako hodam sa slušalicama u usima, sliku moje kuce, moju adresu, neke moje prijatelje i tako. ja sam se prepala. rekao mi je da ako mu se ne slikam da ce bit gadno. ja nisam znala sta napraviti i slikala sam se, a on je sve to naravno bez mojeg znanja skrinao. prije 1 tjedan mi je sve to poslo i reko da ce sve to zavrsit na instagramu. nije objavio to nigdje za sada. ali bojim se sto će biti. hvala ti na odgovoru❤️

iva, 14

Draga moja Iva, doista me pogode ovakve situacije jer ih je puno. Znaj da nisi jedina s ovim problemom! Hvala ti na povjerenju! Žao mi je da si to sve prošla. On to nikako nije smio napraviti. Nadam se da si sačuvala sve njegove poruke. Očito je to napravio planirano i zato predlažem da sve pošalješ policiji na https://redbutton.mup.hr/. Tamo možeš prijaviti i nemoj se bojati. Svakako je važno da kažeš i roditeljima koliko god ti je teško. Oni to moraju znati jer te je dečko očito pratio. To šta on radi je kazneno djelo i nitko to ne zaslužuje.

Veronika Rosandić