Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Bok neznam kako da posaljem ovo veroniki ali evo, jedan moj prijatelj mi je seksualno prjetio, slao mi je ruzne slike i rekao ako ih ne pogledam da ce me silovati tsko se nastavljalo, rekla sam tati i onda sam izbrisala njegov broj i tu aplikaciju, sve se rjesio ali prijatelj je imao 15 god a ja 11 i vise se nikad snjim nisam cula od 2019

Slomnjena, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Hej Denise I am skoro 13 godina I sve me više počinje zanimati život tinejdžera. Ali financijska situacija u mojoj obitelji je kritična, ponekad,. Nemam tako cool odjeću i obuću kao druge cure iz moje škole, moj tata radi u Italiji i zarađuje za nas 3 sestre. A njegova plaća nam ne omogućuje predivne hudice, denisice, hlače, mobitele.. Jedino što imamo skupo su mobiteli. Jako me žalosti naša situacija i ne znam što da radim po tom pitanju.

Viktorija , 13

Draga Viktorija, hvala ti što si nam se javila i žao mi je zbog tvojeg problema, no na ovoj platformi se bavimo isključivo slučajevima internetskog nasilja i nažalost ne mogu ti dati stručan savjet za tvoj problem. No htio bih ti samo reći kako materijalne stvari nisu ono što je bitno i ne čine one čovjeka dobrim niti kvalitetnim. Bitno je kakva si osoba, a ne koje marke nosiš. Možda ti se to sada čini kao veliki problem, ali vjeruj mi da ćeš kasnije shvatiti da tvoj karakter, znanje i osobnost vrijede puno više. Ako te jako muči taj problem, svakako se obrati školskome psihologu / psihologinji ili nekoj drugoj stručnoj osobi. Ako ti je neugodno s njima razgovarati, uvijek se za savjet možeš obratiti i Hrabrom telefonu jer s educiranim savjetovateljima na Hrabrom telefonu možeš podijeliti sve što te brine. Možeš im se javiti na anonimnu i besplatnu liniju za djecu na broj 116 111 koja je otvorena radnim danima od 9 do 20 sati. Ako ti je draže tipkati, možeš se dopisivati s njima putem chata radnim danima od 15 do 19 sati, ali i poslati upit na savjet@hrabritelefon.hr na koji ćeš dobiti odgovor u roku od tri radna dana. Zapamti da nisi sama.

Dennis Domian