Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Bok neznam kako da posaljem ovo veroniki ali evo, jedan moj prijatelj mi je seksualno prjetio, slao mi je ruzne slike i rekao ako ih ne pogledam da ce me silovati tsko se nastavljalo, rekla sam tati i onda sam izbrisala njegov broj i tu aplikaciju, sve se rjesio ali prijatelj je imao 15 god a ja 11 i vise se nikad snjim nisam cula od 2019

Slomnjena, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Dobar dan.Imam problema u školi i na internetu u vezi bulinga.Moj “prijatelji” iz razreda me često vrijeđanju u vezi s mojim obrazima.Na internetu često objave slike mene kako hodam po hodnicima škole i tagaju me.Nakon nekog vremena sam počela odlazit kod psihologa u školi,no ni to nije pomoglo.Moja skola zna kroz šta sam sve prošla od prvog razrada pa do sad.Pala sam u depresiju.Nisam rekla roditeljima i ozljeđujem sama sebe. Jer mi možete reci možda sto da napravim?

Sara, 11

Draga Sara, hvala ti što si mi se javila. Žao mi je zbog svega što prolaziš i svakako savjetujem da i dalje nastaviš ići kod psihologa. Slobodno mu u jednom trenutku reci da se situacija ne popravlja i da poduzme druge mjere. Siguran sam da će pomoći i spriječiti nasilje kojemu si izložena. Isto tako savjetujem da razgovaraš s roditeljima. Oni su prvi kojima je stalo do nas i sve će učiniti da nam pomognu. Znaj da ti nisi kriva za ono što ti se događa i samoozlijeđivanje nije rješenje. Molim te da to ne radiš. Ako ti je neugodno pričati s roditeljima o tome, slobodno nazovi Hrabri telefon. Oni imaju stručnjake, jamče ti anonimnost i potrudit će se kako bi ti pomogli.

Dennis Domian