Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Ovako sve je pocelo kad sam zvrsila 8.razred, svi moji drugari su se pridruzili grupi na Viberu mene nisu dodali... Zato sto su me u toj grupi zezali jel sam upisala Medicinsku školu za slabovide, a to sam saznala kad sam bila pozvana na rodjendan od jedne drugarice, uzela sam njen mobilni da vidim kako su slike ispale jel smo se slikali svi kao i na slikama iz osnovne, te je stigla poruga od jednog druga u tu grupu da sam ćorava i da nista ne vidim jel sam ga slučajno zgazila... U tom trenutku sam pročitala sve te poruke u toj grupi sam glavna tema bila JA! I to i dan danas traje ko god od njih me sretne na ulici sapuću "VIDI JE OVA ĆORAVA"

Ikica, 17

Draga Ikice, hvala ti što si se javila i žao mi je što prolaziš kroz to. Nositi naočale nije ništa sramotno. I ja sam ih nosio jedno vrijeme i nosio se sa sličnim komentarima. Nakon nekog vremena su prestali. Ali ako u tvom slučaju ne prestanu s vrijeđanjem, svakako to prijavi učiteljici u školi, pedagogici ili psihologici. Ako već nisi, požali se i roditeljima jer su oni uvijek uz tebe i siguran sam da će ti pomoći. Što se tiče grupe na Viberu, jesi li znala da je možeš prijaviti? Učini to i samo budi hrabra, uz tebe sam!

Dennis Domian