Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Maša Zibar

MASHIN' THE BEAUTY

Bok!Prosle godine smo dobili novu profesoricu iz matematike.Inace mi matematika super ide i volim je,ali sam te godine muku mucila s njom.Nije mi bilo jasno zasto.Ucila sam,pisala zadace,javljala se na satu,dolazila na dopunske nastave,ali nista.I dalje nisam mogla dobiti 5.Nakon nekoliko mjesecu s njom uhvatila sam ritam i pocela dobivati bolje ocjene.A onda je uslijedio test.Test za koji smo se svi dugo pripremali.Ja sam se strasno bojala.Ucila sam.Svarnooooo.Na dan testa nje nije bilo u skoli.Morala je kod doktora na pregled jer je bila trudna.Taj test je bio zadnji koji bi s nama odradila.Na satu nam je zamjena bila profesorica iz glazbenog.Na kraju kad je zvonilo strpala sam test u torbu jer mi pola toga nije bilo rijeseno.Ali me moja prijateljica vidjela.Od tada me ucjenjuje i prijeti da ako se ne druzim s njom svima ce reci.Sada me tuce,zlostavlja,a ja mami ne zelim reci zasto.Moja mama nije stroga i sve joj mogu reci,ali ne znam kako.

nick*, 13

Draga Klara, žao mi je zbog tvog iskustva i vjerujem da si u vrlo teškoj situaciji. Svakako razgovaraj sa svojom mamom i reci joj što se događa, ona te najbolje poznaje i znat će ti dati najbolji savjet za ovu situaciju. Možeš razgovarati i sa školskim psihologom ili pedagogom, a uvijek možeš nazvati i Hrabri telefon za djecu na broj 116 111 koji je otvoren svaki radni dan od 9 do 20 sati. Javiti im se možeš i putem chata koji je otvoren svaki radni dan od 15 do 19 sati.

Maša Zibar