Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Znaci imam 15 god i prije 2 god sam otvorio yt kanal jer sam htio postati popularnijii. U pocetku imao sam podrsku prijatelja i onda sa na sredini 7 raz promjenio skolu. Tad sam imao 500 subova sto je za mene bilo Wow i bio sam rekreirao jedan tvoj video isprobavam zesne stvari ja mislim, dos nekima je bilo fun a drugi su me poceli vrijedat omalovazavti i znali su me gurati po hodnicima skole. I dobio sam tolkio hejta i tad du me svi napustili povukao sam se u sebe i promjenio ime kanala u Scopesquad i poceo snimat igrice. I jedan dan me ucitljica prozvala na plocu da odgovaram i dobio sam 5 i uciteljica je izasla na sekund i samo od jednom vecina razreda picko pederu gayu da bog da umres i poceli su pricati lazi mojoj curi i ba kraju me ostavila sada ljudi malo manje me zezaju al manje koji posto dva i nez sta da radim jer ne zelim ostavit yt kanal jer ako se trudim cu uspjet imas li ti kakav prijedlog

Domen, 15

Dragi Domen, jako mi je žao što ti se to događa. Nažalost, moguće je da su ljubomorni na tvoje uspjehe, kako na YT-u, tako i u školi. Znam da ti je jako teško, no nemoj gubiti samopouzdanje i prestati vjerovati u sebe. Ako voliš to što radiš, nastavi i dalje. Probaj im dati do znanja da to što rade nije lijepo i okruži se ljudima koji se stvarno smatraju tvojim prijateljima. Znaš i da se uvijek oko ovakvih problema možeš obratiti starijem bratu ili sestri, a naravno i roditeljima. Svi će ti oni rado pomoći i dati ti podršku kakvu i zaslužuješ. Samo nemoj posustati i dopustiti da te njihovi komentari pokolebaju u daljnjem radu. Bilo bi dobro kada bi sve to rekao i svojim nastavnicima jer će ih oni probati smiriti, a i razgovarat će s njihovim roditeljima koji će ih upozoriti na njihovo neprimjereno ponašanje.

Dennis Domian