Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Ja i dečki iz razreda imamo grupu Ana WhatsApp-u i tamo prica o o igricama i sl. Svi imaju GTA i ta sranja i zezaju me zato sto ja nemam kompjuter i Playstation, nemam novaca zato sto mi starci ne rade! I nezz sta da radim jednom sam se cak htio poziv sa njima i ubiti...☹️

Maki, 11

Dragi Maki, prije svega mi obećaj da više nikad nećeš ni pomisliti na tako nešto kao što je gubitak želje za životom. Nadam se da znaš da to što oni nešto imaju a ti ne, tebe ne čini ništa manje vrijednim. Ako ti je potrena podrška potičem te da nazoveš Hrabri telefon za djecu na broj 116 111 koja je otvorena svaki radni dan od 9 do 20 sati. Vrijednost se ne broji sa stvarima kojer posjedujemo već kakvi smo kao osobe. To je sad dio kad moraš shvatiti da osobe koje čine sve da bi se ti osjećao manje vrijednim, nisu tvoji prijatelji. Ako je ikako moguće, probaj razgovarati s njima i reći im da to nije u redu i pitaj ih kako bi se oni osjećali da su na tvom mjestu. Bilo bi dobro i kada bi razgovarao sa svojom učiteljicom/učiteljem i rekao mu što se događa kako bi oni objasnili svim tim dječacima da nije lijepo rugati se nekome zato što si nešto ne može priuštiti. Koliko god je to teško, nemoj osobno doživljavati njihove provokacije, probaj se okružiti vršnjacima koji te razumiju i podupiru.

Dennis Domian